Setmana Bio 2024
La Setmana Bio forma part del sector ecològic català des de fa molts anys. Durant una setmana d'octubre concentra tota mena d'activitats relacionades amb el conreu, l'elaboració, la recerca, la divulgació, etc. de la producció agrària ecològica.
Després d'examinar el llistat d'activitats programades, m'he decantat per a les que quedaven més a la vora. El divendres he anat a la jornada PATT "Plantes bioindicadors, canvi climàtic i regeneració de sòls agrícoles" organitzada per L'Era - Espai de Recursos Agroecològics a la finca Can Poc Oli de l'Escola Agrària de Manresa. De forma molt il·lustrativa i pràctica, la Neus Vinyals ens ha demostrat la metodologia desenvolupada pel Gérard Ducerf.
El dissabte ja tocava activitat al Moianès, començant amb la visita guiada a Nous el Soler al municipi de Calders. Hem pogut gaudir d'una exhibició completa del procés de conreu i transformació de les nous. Per començar, hem vist les plantacions, el seu entorn i les seves particularitats. Gairebé ja havien finalitzat la collita d'enguany, però encara quedava alguna parcel·la i algun arbre tardà. Hem vist com es desprenen els fruits de l'arbre utilitzant un braç telescòpic vibrador i com es realitza la recol·lecció de forma mecanitzada. A continuació, hem entrat a les instal·lacions de transformació: rentada, calibratge, trencament, emmagatzematge i envasat de la matèria primera.
Cap a migdia, m'he apropat a la fira Ecoviure al passeig de Manresa que comptava amb diverses parades oferint aliments ecològics i també altres productes ecològics, incloent-hi roba, energies alternatives i molt més. He aprofitat també l'oferta de producte ecològic en un dels restaurants pròxims que els han promocionat per a l'ocasió. Finalment, el diumenge, a Moià s'ha planificat un taller-show cooking de cuina saludable de productes del Moianès amb la Mireia Anglada.
Es pot consultar tota la informació relacionada amb la Setmana Bio a: https://setmanabio.cat/
ALIMENTING
Empresa de serveis professionals d'Estudis i Recerca relacionats amb els sistemes alimentaris sostenibles per assolir la transició (agro)ecològica dels territoris i els seus agents.
CONTACTE
Info@alimenting.cat
+34 613 237 398