El sector ecològic ha de liderar la transició agrària
En el número 92 de la revista de la producció ecològica i l’agroecologia “Agrocultura” ha sortit un article meu sobre la situació actual del sector ecològic des del punt de vista de normativa, polítiques i acceptació per part del consumidor.
La revista Agrocultura publica reportatges, articles tècnics, temes de biodiversitat agrícola, bioconstrucció i biojardineria, entrevistes, opinió, novetats editorials i propostes digitals. Com a mitjà de comunicació de l'Era -una associació de recursos i suport per a la producció agrària ecològica i l'agroecologia- és una eina per avançar en la producció ecològica i per oferir arguments que ens ajudin a reflexionar sobre el món rural i el paper que hi té la pagesia.
És un article d’opinió que comenta la situació actual de la producció agrària ecològica (PAE) a Catalunya donat que existeixen uns desequilibris importants entre la producció i el consum, la percepció de la PAE per part dels diferents sectors, però també la força que té, ja que és el conjunt regulador més estricte en termes mediambientals al camp i de salut humana a l’excloure qualsevol tipus d’insums i additius de síntesi. És obvi que ha d’anar evolucionant d’acord amb els reptes globals com ara l’emergència climàtica i la distribució poc equitativa dels recursos globals i què de fet formen part de l'ADN dels seus pioners.
M’ha fet molta il·lusió preparar aquest article perquè han passat molts anys des de la darrera col·laboració com a autora, en el número 2, l’any 1999 sobre la distribució al sector ecològic. Aprofito per felicitar a l’equip per la feina que realitzen, especialment a l’Alba i el Charli pel seu compromís des de l’inici! També voldria destacar la recent creació de l’Aliança Fulla Verda entre les diferents entitats que portem molts anys “picant pedra” i que ens hem adjuntat aquesta primavera per la defensa del sector de l’agricultura ecològica i la seva projecció de futur per liderar la transició ecològica del sector agroalimentari (tant l’Era com la SEAE en formem part).
ALIMENTING
Empresa de serveis professionals d'Estudis i Recerca relacionats amb els sistemes alimentaris sostenibles per assolir la transició (agro)ecològica dels territoris i els seus agents.
CONTACTE
Info@alimenting.cat
+34 613 237 398