Dia Europeu d’Agricultura Ecològica
Aquest any, per primera vegada amb el lliurament dels premis ecològics de la Unió Europea celebrada en un acte molt vistós a Brussel·les i transmissió en directe online.
Al març 2021, la Comissió Europea va presentar el Pla per al desenvolupament de l’Agricultura Ecològica amb l’objectiu general d’impulsar substancialment la producció i el consum dels productes ecològica per contribuir a la consecució del objectius de l’estratègia “De la Granja a la Taula”. El pla inclou 23 accions construïdes al voltant de tres eixos per vetllar per un creixement equilibrat del sector: impulsar el consum, augmentar la producció i seguir millorant la sostenibilitat del sector.
Dins d’aquest pla es va proclamar el dia 23 de setembre com a Dia Europeu d’Agricultura Ecològica que convida a tothom a mostrar la diversitat de l’agricultura ecològica europea, organitzant tot tipus d’activitats. S’ha fixat aquest dia, coincidint amb l’equinocci de tardor que també inicia el final de moltes collites i el balanç de l’any agrícola.
Per donar-li més visibilitat, aquest 2022 s’han convocat per primera vegada uns premis ecològics de la Unió Europea per mostrar de la riquesa i el grau innovador d’aquest sector. Es volia seleccionar en cada cas el/ la millor exemple en les categories següents: agricultor, agricultora, ciutat, ecoregió, PYME, minorista, restaurant.
Entre els finalistes hi havia tres candidatures de l’estat Espanyol, que eren Ecoveritas SA en la categoria de minoristes, València com a ciutat ecològica i Nazaret Mateos Álvarez d’ “Entresetas” (Paredes de Nava, Palencia) com a millor agricultora ecològica; aquesta darrera iniciativa al final ha aconseguit el guardó d’aquest any per la forma única de cultivar bolets amb un impacte mediambiental zero. Enhorabona!
Cal destacar també destacar el biodistricte de Cilento que ha rebut el reconeixement per ser la primera ecoregió i per haver contribuït al desenvolupament i la promoció d’aquest concepte arreu.
ALIMENTING
Empresa de serveis professionals d'Estudis i Recerca relacionats amb els sistemes alimentaris sostenibles per assolir la transició (agro)ecològica dels territoris i els seus agents.
CONTACTE
Info@alimenting.cat
+34 613 237 398