Estadístiques
"Producció i consum de carn avui: el gran debat"
Aquest dissabte, 18 de maig, el municipi de Gurb (Osona) ha acollit la I Jornada sobre Agroindústria a la Catalunya Central sota el lema “Producció i consum de carn avui: el gran debat”, organitzat per la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA). Un escenari perfecte per analitzar tant els reptes com les oportunitats de futur del sector.
"Producción ecológica comprometida con nuestra tierra, gente y alimentos"
Este ha sido el lema del XV Congreso Internacional de Agricultura Ecológica de la Sociedad Española de Agricultura Ecológica y Agroecología (SEAE) que ha tenido lugar en el Complejo Cultural San Francisco de Cáceres del 24 al 27 de abril, junto al II Congreso Extremeño de Agroecología.
Actividades, Agricultura Ecológica, Agroecología, Buena Comida, Ecología, Economía, Estadísticas, Ferias, congresos y jornadas, Políticas, Visitas de campo
Masia i Territori
Aquesta setmana s’ha celebrat el 3er Congrés del Món de la Masia sota el lema “La complexitat dels nous reptes. L’oportunitat dels nous sistemes”. Amb els companys del grup de recerca DRUAB hi hem presentat la comunicació “Diversificació productiva i despoblament en les comarques rurals a Catalunya”.
Agrodebat - L’agricultura ecològica davant de nous reptes
Aquesta setmana he tingut l'oportunitat de parlar d'Agricultura Ecològica a la seu del Col·legi d'Economistes en el marc del cicle dels Agrodebats organitzats per la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes.
La quota de consum dels aliments ecològics creix lleugerament l’any 2022
Segons les dades publicades pel MAPA, si bé l’any 2022 s’observa una disminució tant en volum com en valor, la quota del consum d’aliments ecològics de les llars continua sent del 3,4% i creix lleugerament en volum arribant a un 2,38%. En el context actual és una bona mostra de la resiliència d’aquest sector.
Estadístiques de la Producció Agrària Ecològica
Avui s’han presentat les dades estadístiques 2022 de la PAE de Catalunya destacant que se supera la barrera dels 5.000 operadors en règim de producció ecològica i que més de la meitat de la vinya ja és ecològica. Aprofito per fer un repàs de les estadístiques disponibles del sector ecològic.
De passeig per la Provença, més enllà del paisatge.
La setmana passada vaig passar uns dies a la Provença i com és habitual, m'he fixat en l'oferta dels productes frescos als mercats i les botigues. En aquest cas, com que França posa tant d'èmfasis en els productes nacionals i els seus pagesos porten una lluita molta llarga, m'he interessat especialment pels productes d'origen espanyol en aquesta època de l'any.
Baixada de l’IVA de determinats aliments bàsics
Amb el Reial Decret Llei publicat aquesta setmana, entrarà en vigor una baixada temporal de l’IVA de determinats aliments bàsics. Pel que fa al sector agrari també s’estableix un ajut directe per compensar l’augment del cost dels fertilitzants. Entrem en els detalls i la lletra petita!
El Consum dels aliments ecològics
Les dades de consum de productes ecològics constitueixen una de les preocupacions més grans del sector. Fa només dos anys que per part del Ministeri d’Agricultura es publiquen xifres procedents del Panel de consum que funciona des de l'any 1987 a través d'enquestes. Tot i així, queden molts dubtes tenint en compte els canals de compra alternatius, l'efecte de la pandèmia, i ara l'efecte de la inflació.
Productes d'aquí a fora
Al juny vaig anar de turisme a Copenhaguen i, com que el cervell sempre està pendent dels mercats alimentaris i culinaris locals, he trobat coses interessants: síndria eco en una oferta poc habitual, préssec pla a bon preu, tomàquets, i una altra sorpresa...
Benvinguda al blog sobre temes d'economia en Sistemes Alimentaris Sostenibles
Des d’Alimenting voldriem compartir en aquest blog idees i novetats sobre els sistemes agroalimentaris sostenibles com per exemple temes d'Actualitat, Agricultura, Agroecologia, Bon menjar, Viatges, Estadístiques, Polítiques, Visites de camp, Fires i Jornades... i tot el que pugui sortir sobre la marxa!!!
Activitats, Agricultura Ecològica, Agroecologia, Bon Menjar, Ecologia, Economia, Estadístiques, Fires, congressos i jornades, Polítiques, Salut i Benestar, Viatges, Visites de camp
ALIMENTING
Empresa de serveis professionals d'Estudis i Recerca relacionats amb els sistemes alimentaris sostenibles per assolir la transició (agro)ecològica dels territoris i els seus agents.
CONTACTE
Info@alimenting.cat
+34 613 237 398