Aquest web utilitza "COOKIES" per garantir el correcte funcionament del nostre web i per recollir dades estadístiques.

Premi "ACCEPTAR" per autoritzar-les o "CONFIGURAR" per configurar-ne el seu ús.

 

Estadístiques

 

"Producció i consum de carn avui: el gran debat"

 

Aquest dissabte, 18 de maig, el municipi de Gurb (Osona) ha acollit la I Jornada sobre Agroindústria a la Catalunya Central sota el lema “Producció i consum de carn avui: el gran debat”, organitzat per la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA). Un escenari perfecte per analitzar tant els reptes com les oportunitats de futur del sector.

 
19/05/2024
 

"Producción ecológica comprometida con nuestra tierra, gente y alimentos"

 

Este ha sido el lema del XV Congreso Internacional de Agricultura Ecológica de la Sociedad Española de Agricultura Ecológica y Agroecología (SEAE) que ha tenido lugar en el Complejo Cultural San Francisco de Cáceres del 24 al 27 de abril, junto al II Congreso Extremeño de Agroecología.

 
02/05/2024
 

Masia i Territori

 

Aquesta setmana s’ha celebrat el 3er Congrés del Món de la Masia sota el lema “La complexitat dels nous reptes. L’oportunitat dels nous sistemes”. Amb els companys del grup de recerca DRUAB hi hem presentat la comunicació “Diversificació productiva i despoblament en les comarques rurals a Catalunya”.

 
16/03/2024
 

Agrodebat - L’agricultura ecològica davant de nous reptes

 

Aquesta setmana he tingut l'oportunitat de parlar d'Agricultura Ecològica a la seu del Col·legi d'Economistes en el marc del cicle dels Agrodebats organitzats per la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes.

 
16/12/2023
 

La quota de consum dels aliments ecològics creix lleugerament l’any 2022

 

Segons les dades publicades pel MAPA, si bé l’any 2022 s’observa una disminució tant en volum com en valor, la quota del consum d’aliments ecològics de les llars continua sent del 3,4% i creix lleugerament en volum arribant a un 2,38%. En el context actual és una bona mostra de la resiliència d’aquest sector.

 
30/06/2023
 

Estadístiques de la Producció Agrària Ecològica

 

Avui s’han presentat les dades estadístiques 2022 de la PAE de Catalunya destacant que se supera la barrera dels 5.000 operadors en règim de producció ecològica i que més de la meitat de la vinya ja és ecològica. Aprofito per fer un repàs de les estadístiques disponibles del sector ecològic.

 
21/04/2023
 

De passeig per la Provença, més enllà del paisatge.

 

La setmana passada vaig passar uns dies a la Provença i com és habitual, m'he fixat en l'oferta dels productes frescos als mercats i les botigues. En aquest cas, com que França posa tant d'èmfasis en els productes nacionals i els seus pagesos porten una lluita molta llarga, m'he interessat especialment pels productes d'origen espanyol en aquesta època de l'any.

 
20/03/2023
 

Baixada de l’IVA de determinats aliments bàsics

 

Amb el Reial Decret Llei publicat aquesta setmana, entrarà en vigor una baixada temporal de l’IVA de determinats aliments bàsics. Pel que fa al sector agrari també s’estableix un ajut directe per compensar l’augment del cost dels fertilitzants. Entrem en els detalls i la lletra petita!

 
29/12/2022
 

El Consum dels aliments ecològics

 

Les dades de consum de productes ecològics constitueixen una de les preocupacions més grans del sector. Fa només dos anys que per part del Ministeri d’Agricultura es publiquen xifres procedents del Panel de consum que funciona des de l'any 1987 a través d'enquestes. Tot i així, queden molts dubtes tenint en compte els canals de compra alternatius, l'efecte de la pandèmia, i ara l'efecte de la inflació.

 
16/10/2022
 

Productes d'aquí a fora

 

Al juny vaig anar de turisme a Copenhaguen i, com que el cervell sempre està pendent dels  mercats alimentaris i culinaris locals, he trobat coses interessants: síndria eco en una oferta poc habitual, préssec pla a bon preu, tomàquets, i una altra sorpresa...

 
07/09/2022
 

Benvinguda al blog sobre temes d'economia en Sistemes Alimentaris Sostenibles

 

Des d’Alimenting voldriem compartir en aquest blog idees i novetats sobre els sistemes agroalimentaris sostenibles com per exemple temes d'Actualitat, Agricultura, Agroecologia, Bon menjar, Viatges, Estadístiques, Polítiques, Visites de camp, Fires i Jornades... i tot el que pugui sortir sobre la marxa!!!

 
01/09/2022
 

 

ALIMENTING


Empresa de serveis professionals d'Estudis i Recerca relacionats amb els sistemes alimentaris sostenibles per assolir la transició (agro)ecològica dels territoris i els seus agents.

 

CONTACTE


Info@alimenting.cat
+34 613 237 398

 
 
 
@ ALIMENTING 2022 · Avís legal · Política de privacitat · Cookies