EMPRESA
Alimenting és una empresa de consultoria que ofereix serveis professionals d'Estudis i Recerca relacionats amb els sistemes alimentaris sostenibles per assolir la transició (agro)ecològica dels territoris i els seus agents.
La FAO defineix un sistema agroalimentari sostenible com un sistema que subministra seguretat alimentaria i nutrició per a totes les persones de tal forma que les bases econòmiques, socials i mediambientals per generar-lo no comprometen a les generacions futures. Ha de ser econòmicament rentable creant valor afegit, subministrar beneficis a la societat i tenir un impacte positiu o neutre sobre el medi ambient.
Alimenting està al servei de les institucions i els múltiples actors del sistema alimentari per donar respostes i resoldre problemes des de la dimensió econòmica, amb l’enfocament operatiu centrat en una empresa, una cadena de valor, un territori, o bé un (sub)mercat. Les dimensions socials i mediambientals es tenen en compte amb les consideracions corresponents en positiu, o bé els possibles trade-off. En aquest sentit, un aspecte important són les externalitats positives i negatives que formen part de la cadena de valor.
Lideratge
Aquest projecte s’ha engegat per part de la Karen Hoberg, llicenciada en ADE per la Universitat de Vic i Màster Universitari en Direcció d’Organitzacions en l’Economia del Coneixement (UOC). Porta un bagatge professional de casi tres dècades en el sector de l’agricultura ecològica. L’experiència s'ha adquirit en la gestió i el desenvolupament de l’empresa de distribució de productes ecològics Natureco, la participació en projectes de recerca de formant part del Grup de recerca “Data Analysing and Modelling” de la UVic, cinc anys elaborant estadístiques agràries econòmiques al Gabinet Tècnic del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya (preus, costos, xarxa comptable) i la implicació en un teixit associatiu divers.
La seva formació acadèmica complementària inclou la participació en el programa de postgrau International Comparitive Rural Policy Studies durant els anys 2006-2007 al Canadà i Catalunya respectivament, així com un postgrau en Cooperació per al Desenvolupament impartit pel Centre d'Estudis i Documentació Internacionals a Barcelona (CIDOB).
Actualment, és membre de la Junta de la Sociedad Española de Agricultura Ecológica y Agroecología i del 2005 al 2017 va formar part de la Junta Regional d’IFOAM AgriBioMediterraneo. Pertany a altres xarxes com per exemple Agroecology Europe, la Institució Catalana d'Estudis Agraris (ICEA) o la Comissió Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya.
Mostra d’activitats, treballs i publicacions recents:
- Ponència Agrodebat "L'Agricultura ecològica davant de nous reptes", CEC, Barcelona, desembre 2023
- Article Revista Agrocultura, número 92, "El sector ecològic ha de liderar la transició agrària"
- Article Revista Ae, número 50, "Peculiariedades en la elaboración de fermentados", 2023
- Comunicació "El proceso de creación del Ecoterritorio en la Serra de Tramuntana", IX Congrés Internacional d'Agroecologia a Sevilla, 2023
- Article Revista Ae, número 49, "Devolver el casco o cómo reducir los resiguos de envases", 2021
- Presentació d'Atmosterra al Agroecology Europe Forum 2021, sessió “Agroecology for climate action”
- Contribució al webinar “How biodistricts are empowering and re-embedding agroecological food systems in local economies?” organitzat per Agroecology Europe, 2021
- Comunicació Twitter conference ICRPS 2021 “Detection and Characterization of Clusters in the Organic Agrofood Industry in Catalonia”
- Article Revista Ae, número 39, “La comercialización de los alimentos (agro)ecológicos. Tendencias y retos”
- Article in Revista Tècnica del Col·legi d’Economistes de Catalunya “Organic 3.0 i altres reptes de l’agricultura ecològica”, 2018
- Col·laboració en l’estudi “Estudi prospectiu de la cadena de valor ecològica. Identificació d’oportunitats per a les empreses locals”
- Comunicació presentada, XII Congrés SEAE “Clústeres de la producción agrària ecològica en Cataluña”, 2016
Es poden consultar el CV detallat en Linkedin i un recull de les publicacions en Research Gate.
ALIMENTING
Empresa de serveis professionals d'Estudis i Recerca relacionats amb els sistemes alimentaris sostenibles per assolir la transició (agro)ecològica dels territoris i els seus agents.
CONTACTE
Info@alimenting.cat
+34 613 237 398