BLOG
Baixada de l’IVA de determinats aliments bàsics
Amb el Reial Decret Llei publicat aquesta setmana, entrarà en vigor una baixada temporal de l’IVA de determinats aliments bàsics. Pel que fa al sector agrari també s’estableix un ajut directe per compensar l’augment del cost dels fertilitzants. Entrem en els detalls i la lletra petita!
El estado actual del expectante Reglamento de Sistemas Alimentarios Sostenibles
Esta mañana, la coalición “Por Otra PAC” ha organizado un webinar para ponernos al día del estado actual del futuro reglamento de Sistemas Alimentarios Sostenible de la Unión Europea, contando con representación del MAPA y la “Coalición europea de políticas alimentarias”.
Dia Mundial del Sòl 2022
Canvi climàtic, col·lapse de la biodiversitat i crisi energètica! El 5 de desembre és el Dia Mundial del Sòl i la plataforma Atmosterra reivindica el paper crucial d’aquest recurs natural.
"Devolver el casco"
Es el título de un artículo mío del número actual de la revista Ae que ha salido en medio de una nueva propuesta normativa europea sobre la misma temática. Y eso justo antes de la inminente entrada en vigor de la “Ley 7/2022 de residuos y suelos contaminados para una economía circular”…
Ja han passat cinc anys!
El novembre del 2017 es va celebrar l’Organic World Congress d’IFOAM a Delhi. Com que va ser un esdeveniment molt intens i enriquidor, i no vaig deixar passar l’ocasió per fer una mica de turisme, ara n’he preparat un petit resum.
Activitats, Agricultura Ecològica, Agroecologia, Bon Menjar, Ecologia, Economia, Fires, congressos i jornades, Salut i Benestar, Viatges
Els reptes per a la sostenibilitat de l
Amb aquest lema de la Jornada d’Economistes d’enguany s’han presentat i debatut els desafiaments tenint en compte les dimensions socials i mediambientals. Com era d’esperar, un dels punts més destacats han estat tot tema relacionat amb l’energia i el clima.
Jornada i publicació ALIMENTEM BARCELONA
Avui s’ha celebrat a Can Comas del Parc Agrari del Baix Llobregat la 1a jornada per impulsar estratègies alimentàries locals en la que s’ha presentat una guia pràctica basada en una estratègia alimentària de cinc fases per avançar cap a un sistema alimentari que sigui més sostenible a tots els nivells.
Gastronomic Forum Barcelona 2022
Una altra cita de fires del sector agroalimentari. En aquest cas, més dedicat a la restauració i l’alta cuina. Analitzem el grau de sostenibilitat en aquest entorn, ja que és un dels lemes d’aquesta edició.
Biocultura Madrid 2022
¡Vuelve también la Biocultura Madrid en presencial! Y con razón, para fomentar la alimentación ecológica a través de una feria multisectorial de productos ecológicos y consumo responsable con una multitud de actividades de todo tipo, jornada para profesionales, espacio para reivindicar la ecojusticia. SEAE ofrece también diferentes actividades, entre ellas un taller sobre la metodología de Ecoterritorios.
Actividades, Agricultura Ecológica, Buena Comida, Ecología, Economía, Ferias, congresos y jornadas, Salud y Bienestar
Congreso Internacional en Quilmes, Argentina
Con los compañeros del DRUAB participamos con una comunicación en este Congreso Internacional "Universidad Territorio Ambiente" de la Universidad de Quilmes (Argentina). Presentamos nuestra investigación dentro de la temática "Economía Circular" basada en un ámbito agrario micro y relacionado con la “Masia Catalana”.
Dones Rurals a la Baixa Saxònia
L’11 d’octubre l’explotació horto-fructícola d’Altenbruch “Hof Hadler” va rebre quasi una quarantena de dones rurals catalanes. La família Hadler va presentar l’empresa i va donar detalls de les estructures de la finca que inclouen des de la venda directa fins a les energies renovables.
Setmana Bio 2022
Ja fa 10 anys que s’organitza la Setmana Bio i us faig un resum de les activitats en les que he participat aquest 2022: m’he passejat per Ecoviure, he participat en la jornada tècnica “La sobirania alimentària com a resposta a la crisi energètica” i també m’he endinsat en la Tracció animal moderna de la mà d'en Bernat Torras, president de l'ACTA.
ALIMENTING
Empresa de serveis professionals d'Estudis i Recerca relacionats amb els sistemes alimentaris sostenibles per assolir la transició (agro)ecològica dels territoris i els seus agents.
CONTACTE
Info@alimenting.cat
+34 613 237 398