Ja han passat cinc anys!

Activitats, Agricultura Ecològica, Agroecologia, Bon Menjar, Ecologia, Economia, Fires, congressos i jornades, Salut i Benestar, Viatges
El novembre del 2017 es va celebrar l’Organic World Congress d’IFOAM a Delhi. Com que va ser un esdeveniment molt intens i enriquidor, i no vaig deixar passar l’ocasió per fer una mica de turisme, ara n’he preparat un petit resum.
La Federació Internacional de Moviments d’Agricultura Ecològica (IFOAM) celebra cada tres anys el Congrés Mundial reunint el sector ecològic d’àmbit global, combinat amb l’assemblea general corresponent. El 2017 tocava a Delhi a l’Índia, amb la intenció de donar a conèixer els esforços que es porten a terme per part de tants agricultors ecològics en un país que cada vegada pateix més degut a les conseqüències de la Revolució Verda.
A part del congrés general, hi havia també prejornades com per exemple la dedicada als sistemes alimentaris amb l’enfocament en l’ Organic 3.0, la fira Biofach Índia, i també una oferta variada de visites a productors. Vaig tenir la ocasió de participar en la sessió “Culture of innovation with care - How to dynamically develop organic while applying the principle of care” i contribuir al bon desenvolupament de l’Assemblea General d’IFOAM, en representació d’IFOAM AgriBioMediterraneo.
He de dir que al mateix temps, hi havia un altre encàrrec: presentar i promocionar la candidatura de la ciutat de València com a seu del proper OWC! No ens va sortir molt bé, però companyes!, crec que al final hem estat de sort, tenint en compte els problemes que van sorgir per a organitzar qualsevol esdeveniment en temps de Covid!
A Delhi, no podia faltar la visita dels atractius més coneguts i també una escapada al Taj Mahal. Però realment, anar per lliure en aquest país es va presentar molt complicat... Va coincidir també amb uns dies de molta contaminació ambiental, comparable amb un incendi forestal de dimensions important a la vora d’un centre urbà.
I finalment, dins del programa de visites a explotacions, vaig passar quatre dies a Navdanya, la finca ecològica iniciada per la Vandana Shiva per conservar la biodiversitat in situ, localitzada a prop de Dehradun, capital de l’estat federat d'Uttarakhand al nord del país. Allà vàrem poder apreuar la diversitat cultivada, tant de mangos, com de varietats d’herbes, arrels, cereals i llegums, però també un maneig del camp senzill amb força animal, així com una cuina tradicional vegetariana i pràcticament autosuficient.
Resumint, i fent memòria, va ser una experiència única combinant la trobada amb amics en un territori diferent però també un conjunt de vivències d’alegria, esperança i al mateix temps desesperació i desorientació per qüestions de caràcter més logístic!
ALIMENTING
Empresa de serveis professionals d'Estudis i Recerca relacionats amb els sistemes alimentaris sostenibles per assolir la transició (agro)ecològica dels territoris i els seus agents.
CONTACTE
Info@alimenting.cat
+34 613 237 398