Aquest web utilitza "COOKIES" per garantir el correcte funcionament del nostre web i per recollir dades estadístiques.

Premi "ACCEPTAR" per autoritzar-les o "CONFIGURAR" per configurar-ne el seu ús.

 

BLOG

 

Setmana Bio 2023

 

De nou tenim la Setmana Bio aquí amb moltes activitats de tota mena, repartides pel territori i no ha estat fàcil fer-ne una tria. Jo he optat enguany per la jornada tècnica “Crèdits de carboni i pagesia”, la jornada “La producció de fruita per autoconsum a muntanya” i després vaig aprofitar per anar de passeig per l’Ecoviure.

 
21/10/2023
 

European Organic Congress 2023

 

Esta semana se ha celebrado la edición 17 del Congreso Europeo de Agricultura Ecológica (EOC) de IFOAM, convirtiendo Córdoba en el punto de encuentro de los actores del sector ecológico español y europeo. Tratándose de un evento con trasfondo bastante político, el lugar se escogió de acuerdo con la presidencia española del Consejo de la Unión Europea durante este semestre.

 
28/09/2023
 

El sector ecològic ha de liderar la transició agrària

 

En el número 92 de la revista de la producció ecològica i l’agroecologia “Agrocultura” ha sortit un article meu sobre la situació actual del sector ecològic des del punt de vista de normativa, polítiques i acceptació per part del consumidor.

 
11/08/2023
 

SEKEM - Agricultura al desert i molt més

 

El juliol del 2014 vaig tenir l’oportunitat de visitar SEKEM (Egipte) en el marc d’un projecte internacional sobre protecció de cultius. Va ser una experiència magnífica per comprovar la viabilitat d’una visió per part del seu fundador Dr. Ibrahim Abouleish.

 
22/07/2023
 

La quota de consum dels aliments ecològics creix lleugerament l’any 2022

 

Segons les dades publicades pel MAPA, si bé l’any 2022 s’observa una disminució tant en volum com en valor, la quota del consum d’aliments ecològics de les llars continua sent del 3,4% i creix lleugerament en volum arribant a un 2,38%. En el context actual és una bona mostra de la resiliència d’aquest sector.

 
30/06/2023
 

R que R con la Agroecología

 

Bajo este lema tan tentador se han celebrado las trigésimas Jornadas Técnicas de la Sociedad Española de Agricultura Ecológica y de Agroecología esta semana en Málaga. El programa de tres días ha sido punto de encuentro y de debate sobre la producción agroecológica.

 
13/05/2023
 

Estadístiques de la Producció Agrària Ecològica

 

Avui s’han presentat les dades estadístiques 2022 de la PAE de Catalunya destacant que se supera la barrera dels 5.000 operadors en règim de producció ecològica i que més de la meitat de la vinya ja és ecològica. Aprofito per fer un repàs de les estadístiques disponibles del sector ecològic.

 
21/04/2023
 

Els aliments fermentats. Ecològics, naturalment!

 

Aquests dies ha sortit el número 50 de la revista Ae, que inclou un article meu sobre els aliments fermentats i les particularitats en el seu procés d’elaboració. El fet més destacat és que ens trobem davant de productes vius que requereixen un tractament especial.

 
04/04/2023
 

De passeig per la Provença, més enllà del paisatge.

 

La setmana passada vaig passar uns dies a la Provença i com és habitual, m'he fixat en l'oferta dels productes frescos als mercats i les botigues. En aquest cas, com que França posa tant d'èmfasis en els productes nacionals i els seus pagesos porten una lluita molta llarga, m'he interessat especialment pels productes d'origen espanyol en aquesta època de l'any.

 
20/03/2023
 

Els Principis de l’Agricultura Ecològica

 

Aquests principis que es van desenvolupar per part d’IFOAM i constitueixen un dels pilars de l'agricultura ecològica a partir dels quals creix i es transforma. Assenyalen la contribució que l'agricultura ecològica pot fer al planeta. Es basa en uns principis ètics interconnectats per inspirar el moviment ecològic en la seva plena diversitat per conduir i guiar posicions, programes i estàndards.

 
04/03/2023
 

Biofach 2023 – Nova cita a Nuremberg

 

Tornar a la normalitat després del covid és lent i es podia observar també en la feria internacional de referència del sector ecològic. No obstant això, les dades no deixen de ser encoratjadores: 2.765 expositors i 36.000 visitants d’un total de 135 països.

 
17/02/2023
 

Cultivando Sistemas Alimentarios Locales de Base Agroecológica

 

Del 19 al 21 de enero se ha celebrado el IX Congreso Internacional de Agroecología en Sevilla con una participación presencial y online destacada. Durante tres días se han presentado y debatido múltiples propuestas para la transformación agroecológica del sistema alimentario. La creación de Ecoterritorios es una de ellas

 
21/01/2023
 

 

ALIMENTING


Empresa de serveis professionals d'Estudis i Recerca relacionats amb els sistemes alimentaris sostenibles per assolir la transició (agro)ecològica dels territoris i els seus agents.

 

CONTACTE


Info@alimenting.cat
+34 613 237 398

 
 

Pàgines     123

 
 
@ ALIMENTING 2022 · Avís legal · Política de privacitat · Cookies